Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je ned 22 zář 2019 20:29



Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 19 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další
 Bude mi stačit ? 
Autor Zpráva
Odpovědět s citací
Příspěvek Bude mi stačit ?
Ahoj, chystám se do . ročníku na obecného strojaře nebo mechatroniku (nejsem ještě rozhodnut). Pokud bych si koupil tento ntb http://www.alza.cz/acer-aspire-v3-551g- ... 363520.htm , bude mi stačit výkonem na celé studium ? díky moc za odpověď


ned 17 úno 2013 13:36
Ukecanej
Ukecanej

Registrován: pát 01 črc 2011 20:23
Příspěvky: 147
Odpovědět s citací
Příspěvek Re: Bude mi stačit ?
pokud . ma byt prvni rocnik, tak mas jeste pul roku cas a za pul roku bude tolik novych modelu


ned 17 úno 2013 13:55
Profil
Odpovědět s citací
Příspěvek Re: Bude mi stačit ?
bohužel už ho potřebuju teď


ned 17 úno 2013 15:27
Ukecanej
Ukecanej

Registrován: pát 01 črc 2011 20:23
Příspěvky: 147
Odpovědět s citací
Příspěvek Re: Bude mi stačit ?
no ja jsem ted ve druhaku na obecnym a moje dojmy - vetsinu casu budes vyuzivat net, psat neco ve wordu, cist pdf tot zvladne cokoli, pak budes delat vykresy v cadu a inventoru, cad rozjedes taky "na vsem", na inventor potrebujes naky vykon, ale zas delaji se jednoduche veci, takze... . Takze dle me na Bc staci prumerny PC, potiz muze prijit na Ing kdyz budes delat ruzny analyzy atd. ale o tom musi rict nekdo jiny.
kdybych si vybiral ja znovu ntb tak bych se zameril na firemni ntb (mysleno jako kategorie v czc.cz) aby to byly ntb uz s kvalitnejsi konstrukci, klidne bych ozelel externi grafiku, zatim mi vse (cad, inventor) jelo i na integrovanou HD3000, samozdrejme v pripade ze nechces na ntb i hrat.
Takze kdyz to shrnu, to cos vybral by ti podle me melo na naky 3 roky urcite stacit, otazkou je zda ty tri roky vydrzi i ntb. Pokud by jsi chtel ntb nosit casto do skoly (vetsinou jen kdyz tam paris :D) tak bych vybiral i neco s mensi uhloprickou. Ja mam 15.6 na obcasne doneseni to jde, ale tahat se s ti kazdy den, by me moc nebavilo.


ned 17 úno 2013 16:22
Profil
Ukecanej
Ukecanej

Registrován: pát 01 črc 2011 20:23
Příspěvky: 147
Odpovědět s citací
Příspěvek Re: Bude mi stačit ?
jeste bych dodal, jaky mas cenovy strop, jak casto to chces tahat a td. co vse od toho cekas


ned 17 úno 2013 16:25
Profil
Odpovědět s citací
Příspěvek Re: Bude mi stačit ?
Limit je tak 15000, chtěl bych školní věci, občas nějakou tu hru, úprava videa, grafiky (v rámci týhle cenový relace :) ) a aby mi ten počítač vydržel co nejdýl.

Strach mám hlavně, aby to rozjelo matlab, Cad....


ned 17 úno 2013 17:31
Ukecanej
Ukecanej

Registrován: pát 01 črc 2011 20:23
Příspěvky: 147
Odpovědět s citací
Příspěvek Re: Bude mi stačit ?
ja mam starou i5, GF330M v kombinaci s HD3000, vetsinou jedu na HD3000 zatim jsem nemel s nicim problem. pokud bys chtel bychly odezvy tal bych koukal po 7200ot disku nebo ssd, ale pokud nejses nakej narocnej uzivatel tak i ten 5400 se na normalni praci da


ned 17 úno 2013 19:19
Profil
Administrátor
Administrátor
Uživatelský avatar

Registrován: úte 08 zář 2009 17:28
Příspěvky: 553
Bydliště: Laugaricio
Odpovědět s citací
Příspěvek Re: Bude mi stačit ?
do 15k by som na disk nehľadel. v tej cenovej relácii je takmer jedno, čo človek zoberie. osobne by som šiel skôr do intelu ako amd
http://www.czc.cz/toshiba-satellite-l85 ... 25/produkt

_________________
FAST


ned 17 úno 2013 23:41
Profil
Začátečník
Začátečník

Registrován: čtv 06 úno 2014 15:09
Příspěvky: 12
Odpovědět s citací
Příspěvek Re: Bude mi stačit ?
Zdravím, zkusím oživit toto téma.
Chystám se na Strojní inženýrství a chci se zeptat, jestli mi bude na konstruování (CAD, Inventor) a jiné práce stačit tento NTB.
http://www.czc.cz/asus-x550vb-xo016-sed ... +Bridge%29
Případně nějaký jiný návrh do 15 000.
Taky jsem se chtěl zeptat na zkušenosti s Asusem. Díky za odpovědi


čtv 13 úno 2014 14:41
Profil
Administrátor
Administrátor
Uživatelský avatar

Registrován: úte 08 zář 2009 17:28
Příspěvky: 553
Bydliště: Laugaricio
Odpovědět s citací
Příspěvek Re: Bude mi stačit ?
stačiť by mal. odporúčal by som vyššie rozlíšenie na displeji alebo externý monitor. na prácu je 1366x768 žalostne málo, aj keď mnohí tak fungujú... avšak potom by si si musel priplatiť za rozlíšenie
skúsenosti s Asusom
- priateľkin starý NB stále funguje, už má cez 5 rokov. odišiel ale pánt vľavo - konštrukčná chyba, zlé uloženie
- môj netbook funguje už dva roky, používam občas, veľa sa prenáša. nemám výhrady
- grafika v PC - funguje bez problémov :)

_________________
FAST


čtv 13 úno 2014 22:20
Profil
Ukecanej
Ukecanej

Registrován: pát 01 črc 2011 20:23
Příspěvky: 147
Odpovědět s citací
Příspěvek Re: Bude mi stačit ?
vykonem ti stacit bude, ale skola zacina zapul roku a za pul roku bude uplnejiny vyber, takze vybirej az nekdy zacatkem zari, dale na cad a inventor (s ohledem na narocnost veci delanych ve skole) muzes z pozadavku klidne (vyrazne) slevit, me napr inventor jel i na HD 3000 intzegrovane grafice. dalsi vec jak casto budes ntb prenaset, pokud si ho budes chtit brat kazdy den do skoly (napr hrani her, net apod., na vyuku neni treba, tam staciu papir a tuzka, pripadne v hodinach pocitacove zalozenych jsi v pc ucebnach) tak premyslej o necem mensim a pevnejsim (firemni ntb) k rozliseni, na nejake zakladni veci HD staci, ale pokud budes delat neco vetsiho, nebo si i sam v tom hrat, tak bud HD+,Full HD, nebo externi monitor. pak je moznost si ntb koupit az budes ve skole, a sam si pak dovedes pozadavky upresnit.

edit. trochu bych si urcil zda chces ntb na zabavu (hry atd.) a pak neco jak ten asus,
nebo ntb na skolu (drazsi, odolnejsi, nizsi vykon na hry - v danych cenovych relacich int grafika) - pak bych bral neco takoveho http://www.czc.cz/firemni-notebooky/produkty#q-c-3-f_2029058=s1600%20x%20900%20%28HD%2B%29&q-c-9-f_2027123=sIntel%20Core%20i5%20%28Haswell%29&q-c-5-producer=s5fp7k911hgctq929de6mhsvj5e&q-c-1-f_96259941=r15.5-15.6&q-c-6-producer=s8oihs4r3uecl3918fjc1bigssd&q-c-10-f_2027123=sIntel%20Core%20i5%20%28Ivy%20Bridge%29&q-c-7-producer=s98ha3l220acnna0bu6re4ltti1&q-c-2-f_2029058=s1920%20x%201080%20%28Full%20HD%29&q-c-4-price=r13500-25000&q-c-0-f_96259941=r14-14.9&q-c-8-f_2027123=sIntel%20Core%20i3%20%28Haswell%29

osobne bych sel 2 bodem, sam mam multimedial (bod 1), ale priste bych si ho uz nekoupil


pát 14 úno 2014 11:32
Profil
Odpovědět s citací
Příspěvek Re: Bude mi stačit ?
Sice trochu pozdě, ale lepší než nikdy (teprv se rozkoukávám). Co se týče výběru, který dal tady bikes, tak vzhledem k tomu, že už ty notebooky obsahují Hasswelly, tak ta integrovaná grafika je v nich dost povedená. U nových Thinkpadů je nutné dávat si pozor na touchpad, mají nějaký jiný a blbě se na něj zvyká (v Linuxech má navíc jiné chování než ve Windows). Na CAD ale stejně minimálně myš (touchpad je z nouze ctnost). Mě osobně se líbí ten 14" HP, ale asi budeš k tomu potřebovat časem LCD (na tak malým displayi i když FullHD se moc rýsovat nedá), navíc je asi nad tvůj cenový limit (ale do září-října ještě daleko), jinak pokud budeš brát s předinstalovaným OS, tak doporučují 7, v 8 a v 8.1 nemusíš rozchodit některé programy ot AutoDesku (konkrétně sem narazil na Inventor 2012 a 2013 a ten jejich užásný FlexLM, sice sem oba dva zprovoznil, ale byl to porod, u Inventoru je nějaký patch, ale podle fóra AutoDesku nejsou prý všechny funkce dostupné, neměl sem čas testovat).

Obecně na téměř všechno by ti měla stačit právě grafika v Hasswellu, pokud budeš provádět někdy v budoucnu simulace v MatLABu (dobře se s ním hraje) nebo nějaké složité rendery v CAD/CAM, tak to už pak budeš asi uvažovat nad nějakým workstationem (to je hnusné slovo), ale to je záležitost tak na Ing nebo doktorském asi (nevím, nemám, nemůžu posoudit :D )


pon 03 bře 2014 12:49
Začátečník
Začátečník

Registrován: čtv 06 úno 2014 15:09
Příspěvky: 12
Odpovědět s citací
Příspěvek Re: Bude mi stačit ?
Tak moc díky za odpovědi. Nakonec jsem si vybral http://www.czc.cz/lenovo-ideapad-g500-d ... 34/produkt , ikdyž bych ho bral i bez OS, ale nikde ho takto nemohu najít... Snad bude vyhovovat, ještě jednou diky


pon 03 bře 2014 21:14
Profil
Ukecanej
Ukecanej

Registrován: pát 01 črc 2011 20:23
Příspěvky: 147
Odpovědět s citací
Příspěvek Re: Bude mi stačit ?
ja ti odpovim to co jsem psal, notebook nevybirej ted (je to zbytecne), ale az v zari, nebo az nastoupis
jinak to cos vybral je spis tak na hrani her (pokud se neuvari) podle me, nez na strojarinu
cili, pokud chces cas stavit hrnaim her tak si ho kup, pokud nejake zakladni veci tak klidne taky, ale pokud budech chtit na tom delat neco na vyssi urovni (vlastni zdokonalovani v programu atd.) tak bych k tomu resil ext monitor, nebot na HD se toho moc klesnit neda (vlastni zkusenost) a dale nevim jak maji tyto ideapady resene chlazeni, tak aby jsi pak nebyl porad "v cervenych cislech u teplot pri narocne praci"
dale vzhledem k tomu ze je to plastak, tak pokud to budes chtit treba denne nosit do skoly, tak se to na nem projevi


pon 03 bře 2014 22:37
Profil
Odpovědět s citací
Příspěvek Re: Bude mi stačit ?
Bohužel si musím vybrat už teď a nemůžu čekat do září...brát ho do školy nebudu určitě každý den, spíš jen občas, ale určitě ho chci i na práci( inventor atd., nevím, jaké další programy potkám)...a nevím jak složité součástí a podobné budu dělat během studia, když počítám jen to, co určitě budu modelovat nebo podobně


úte 04 bře 2014 11:29
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 19 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 4 návštevníků


Můžete zakládat nová témata v tomto fóru
Můžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group.
Designed by STSoftware for PTF.
Český překlad – phpBB.cz